Voorstellen


 


 

mr. Gerwin Wijnands als ondernemer

Als makelaar, taxateur en jurist kom ik het beste tot mijn recht als ondernemer. Op een plezierige wijze zaken doen voert daarbij de boventoon. Als missie heb ik mij ten doel gesteld om van zoveel mogelijk klanten een fan te maken (en te houden). Ik hoop dan ook op uw vertrouwen!

Om de vrije geest de ruimte te geven is begin 2019 het ondernemerslidmaatschap aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Hoewel er feitelijk al vanaf mijn 19de levensjaar een onderneming wordt bedreven, is het een mooie stap om een eigen NVM-vestiging op te richten.

Vanaf 2007 sta ik als ondernemer al ingeschreven in de Kamer van Koophandel. De eerste taxatie waarbij ik mee mocht lopen betrof tijdens mijn stage in Zwolle het drie-sterrenrestaurant met hotel 'De Librije'. De jaren die daarop volgden zijn eveneens bijzondere ervaringen opgedaan: o.a. begeleiding bij de taxatie van alle kroegen van de horecamagnaat wijlen Sjoerd Kooistra, taxatie oostwand Grote Markt te Groningen ten behoeve van 't Forum (delen Poelestraat, Grote Markt, Martinikerkhof), deskundigerapportages inzake huurprijsprocedures voor de rechtbank Noord-Nederland.

In 2011 heb ik het voorrecht gehad om stage te mogen lopen in de advocatuur bij PlasBossinade Advocaten & Notarissen te Groningen. Een geweldige ervaring en in mijn ogen wordt op het betreffende kantoor ware topsport bedreven. Heel bijzonder om van dichtbij te hebben mogen ervaren.
________________________________________
 

mr. Gerwin Wijnands als persoon

Gaan voor het hoogst haalbare is altijd het uitgangspunt geweest in mijn leven.

Mijn passie in het leven is het genieten van de natuur en uiteraard het (gezins)leven zelf. Evenals het op wel heel bijzondere wijze bezig zijn met huisvestiging; namelijk die van het houden van meerdere bijenvolken. Bij zomerdag kunnen de volken tot 60.000 bijen bevatten. Als zoetekauw is er aan honing dus geen gebrek. Als bevlogen liefhebber van Italië vind ik het beoefenen van de taal één van de leukste bezigheden. Als de tijd het toelaat dan vindt u mij misschien aan het viswater of komt u mij tegen tijdens het hardlopen.

Opleiding(en):
- 2005: HBO Vastgoed & Makelaardij (Hanzehogeschool te Groningen);
- 2009: WO Nederlands recht, master privaatrecht (Rijksuniversiteit te Groningen);
- 2019: NVM Auditor (Academie voor vastgoed te Nieuwegein).

Als NVM auditor bezoek ik in het land andere NVM-vestigingen, waarbij de ondernemer een spiegel wordt voorgehouden ten aanzien van de bedrijfsvoering, controle op het waarborgen van de kwaliteit die is verwoord in de NVM-erecode en om te kijken waar mogelijk de dienstverlening verbeterd kan worden. Een functie die ik met veel plezier bekleed.